28 Feb, 2022: Den svenska sektionen av ISCM står även enade bakom det uttalande som ISCM.org har gjort gällande situationen i Ukraina.

ISCM

DEN SVENSKA SEKTIONEN AV:
International Society for Contemporary Music

Två tonsättare utvalda till Beijing 2018

2017-11-02

Resultatet av den internationella uttagningen inför ISCM Beijing

Först och främst vill vi be om ursäkt att beskedet, som vi trodde skulle komma redan den 1 februari, har dröjt; vi var helt enkelt tvungna att avvakta officiellt besked från internationella ISCM. Men nu har vi fått lov att kungöra de svenska verk som har tagits ut till Beijing. Stort grattis alltså till André Chini och Sune Mattias Emanuelsson, som nu får representera svenska och gotländska sektionerna under senare hälften av maj. Andrés stycke ”Trafficking” för kammarensemble och Sune Mattias verk ”It took me a long time to learn not to be sad” för EAM kommer alltså att framföras under Beijing New Music Festival mellan den 18-26 maj.

Nästa festival äger rum i Estland under våren 2019, och vi kommer att skicka uppgifter om nästa Call for works så snart vi kan. Tack för att du har skickat in ditt verk till oss och vi hoppas ha med varandra att göra snart igen.

Tillbaka till nyheter

Nyheter

3 svenska tonsättare presenterar sina verk på iscm.org

2021-05-08

ISCM.org har under 2021 bjudit in alla medlemsorganisationerna runt om i världen att plocka fram några verk från varje organisation inom det som ISCM kallar för "The ISCM Virtual Collaborative Series". Här är tre svenska verk presenterade!
Läs mer

4 tonsättare framförda i Tallin!

2020-05-16

Under WNMD i Tallinn i maj 2019 fick fyra svenska tonsättare verk framförda. Jenny Hettne, Catharina Palmaer, Patric Simmerud och Thommy Wahlström hade alla fina framföranden av sina verk och vi ser fram emot att veta vad som kommer av dessa internationellt exponerade verk!
Läs mer