28 Feb, 2022: Den svenska sektionen av ISCM står även enade bakom det uttalande som ISCM.org har gjort gällande situationen i Ukraina.

ISCM

DEN SVENSKA SEKTIONEN AV:
International Society for Contemporary Music

The ISCM Virtual Collaborative Series

Call för korta elektroakustiska verk inför Meridian Festival ATLAS

2022-04-10

Hej, du medlem i svenska ISCM!

SOUNDS TO GO (around the world) heter ett videoverk som kommer att ha premiär under Meridianfestivalen ATLAS, November 2022 i Bukarest. Videokonstnären Alexandru Claudiu Maxim kommer att generera en världskarta med soniska konstverk från hela världen, och för att fira internationella ISCMs 100-årsjubileum efterlyser festivalen nu verk från alla ISCMs olika sektioner. På grund av projektets storlek ser de helst att verken är högst omkring fem minuter långa. Svenska sektionen kommer att skicka tre verk till festivalen varav ett väljs ut för att ingå i projektet.

Därför vill vi att våra medlemmar skickar ett bidrag till oss som vi kan föreslå till projektet! Har ni ett kort EAM-verk som skulle passa är det bara att skicka en länk eller fil till info@iscm.se så skickas tre verk vidare varav en blir en del av filmen, som vi hoppas ska kunna visas på fler ställen efter premiären i november.

Deadline för att skicka in verken till oss är den 15 maj och denna call är endast till för medlemmar i svenska ISCM.
Vi meddelar vilka som har kommit vidare senast den 1 juni.

Läs mer om projektet på den rumänska sektionens egen webbplats

Tillbaka till nyheter

Nyheter

3 svenska tonsättare presenterar sina verk på iscm.org

2021-05-08

ISCM.org har under 2021 bjudit in alla medlemsorganisationerna runt om i världen att plocka fram några verk från varje organisation inom det som ISCM kallar för "The ISCM Virtual Collaborative Series". Här är tre svenska verk presenterade!
Läs mer

4 tonsättare framförda i Tallin!

2020-05-16

Under WNMD i Tallinn i maj 2019 fick fyra svenska tonsättare verk framförda. Jenny Hettne, Catharina Palmaer, Patric Simmerud och Thommy Wahlström hade alla fina framföranden av sina verk och vi ser fram emot att veta vad som kommer av dessa internationellt exponerade verk!
Läs mer